Sieraden gemaakt in opdracht.

Vaak krijg ik de vraag: kan jij iets ‘nieuws’ maken met mijn bestaande dierbare familie stukken? Mijn antwoord is altijd; ja, daar kan ik u bij helpen. Op deze pagina hoop ik u een mooi beeld te geven van de diverse mogelijkheden die ik u, als goudsmid/ontwerper, kan bieden. 

Ook kunt u bij mij terecht voor het laten maken voor een sieraad, dat u speciaal voor uzelf of als cadeau voor iemand anders laat ontwerpen en maken. Misschien wordt u verliefd op een mooie edelsteen of bijzondere parel die ik in mijn collectie heb zitten en wilt u deze laten verwerken in een speciaal, voor u op maat gemaakt sieraad.

Er zijn vele mogelijkheden en ik hoop u via deze pagina een mooi beeld te kunnen geven van de mogelijkheden, het proces en wat er allemaal bij komt kijken. Alles start met een mooi en vrijblijvend gesprek met een kop koffie of thee in mijn studio in Beltrum.

Ik heb het mooiste vak van de wereld en wil dat graag met u delen. Ik hoop u binnenkort te mogen verwelkomen.

 

Van armband naar 3 unieke ringen.

Een bijzonder mooie opdracht waarbij de bestaande geelgouden armband van hun oma werd gebruikt om 3 verschillende ringen van te maken. Deze ringen zijn gemaakt voor 3 nichtjes, die in de sieraden verbonden waren door een parel en een handgestoken gravure.

Een herinnering met oog op de toekomst.

Deze klant gaf aan zelf geen sieraden te dragen en de ringen niet te willen omsmelten. Hij wou graag de herinnering aan zijn ouders koesteren, maar ook alvast een investering doen in de toekomst van zijn dochter. De trouwringen zijn geplaatst op stukken gouden buis, welke weer gesoldeerd zitten op een massieve plaat goud. De ringen zijn vervolgens onder een mooie decoratieve stolp geplaatst en hebben nu een plek gekregen in zijn huis. Naast de foto’s van zijn beide ouders en het dierbare zakhorloge van zijn vader. Later, wanneer het zover is, wil hij de stolp doorgeven aan zijn dochter zodat zij kan beslissen wat ze met de ringen en het toegevoegde goud gaat doen.

Draagbare emoties.

Na het overlijden van haar moeder wou ze van de sieraden van haar moeder een draagbare herinnering laten maken. De ring moest draagbaar, maar wel kleurrijk. Een bijzonder moedig en emotioneel verhaal vertelde ze mij, toen ze de ring kwam ophalen. Over doorzetten, hoop, heel veel liefde en uiteindelijk afscheid moeten nemen. Ze koos in het proces uiteindelijk voor een prachtige combinatie van groene diamant, toermalijn (lichtroze en blauw/groen) en een prachtige zoetwater parel. Daarnaast wou ze graag dat het een echte ‘Kobak’ ring werd en vroeg ze mij of ik granules wou aanbrengen. Aan de binnenkant van de ring staat een persoonlijke tekst gegraveerd welke met de hand gestoken is door de graveur.

Ringen met daarin as verwerkt.

Deze twee zussen hadden elk nog eigen sieraden liggen die ze niet meer droegen en ook waren er nog de beide trouwringen van hun ouders die ze graag wilden hergebruiken. Wat ze ook allebei graag wilden, was het verwerken van de as van hun vader in de ringen. Het begon met het uitzoeken van elk een passende edelsteen en daaromheen hebben we de beide ringen ontworpen. Twee zussen met elk hun eigen wensen en persoonlijkheden. In een van de ringen zijn de diamanten hergebruikt die uit de bestaande sieraden kwamen. Het zijn uiteindelijk twee prachtige en unieke ringen geworden.

 

Er is zo ontzettend veel mogelijk.

Hieronder kunt u nog losse beelden bekijken van diverse opdrachten die ik in de laatste jaren heb mogen uitvoeren. Het zijn fragmenten, fases en ook foto’s van de uiteindelijke sieraden. Heeft u vragen, of wilt u een sieraad laten maken? Al dan niet van uw bestaande (dierbare) gouden sieraden? Neemt u dan gerust contact met mij op voor het maken van een vrijblijvende afspraak. Dan gaan we samen zitten en rustig bespreken wat uw wensen zijn.

U bent van harte welkom in mijn studio in Beltrum.