SIERADEN GEMAAKT IN OPDRACHT

Vaak krijgt Sarah de vraag: ‘Kan jij iets nieuws maken met mijn bestaande dierbare familie stukken?’ Haar antwoord is altijd positief; zij kan u helpen.

De mogelijkheden zijn divers, en Sarah hoopt u via deze pagina een goed beeld te geven van het proces en wat er allemaal bij komt kijken. Het begint allemaal met een vrijblijvend gesprek, onder het genot van een kop koffie of thee, in haar studio in Beltrum.

Sarah deelt graag haar passie voor het prachtige vak dat zij uitoefent en kijkt ernaar uit om u binnenkort te verwelkomen. Haar deskundigheid en toewijding maken haar de ideale partner voor het creëren van unieke sieraden die uw verhaal vertellen en die u met trots zult dragen.

Van armband naar 3 unieke ringen.

Een bijzonder mooie opdracht waarbij de bestaande geelgouden armband van hun oma werd gebruikt om 3 verschillende ringen van te maken. Deze ringen zijn gemaakt voor 3 nichtjes, die in de sieraden verbonden waren door een parel en een handgestoken gravure.

Een herinnering met oog op de toekomst.

Deze klant gaf aan zelf geen sieraden te dragen en de ringen niet te willen omsmelten. Hij wou graag de herinnering aan zijn ouders koesteren, maar ook alvast een investering doen in de toekomst van zijn dochter. De trouwringen zijn geplaatst op stukken gouden buis, welke weer gesoldeerd zitten op een massieve plaat goud. De ringen zijn vervolgens onder een mooie decoratieve stolp geplaatst en hebben nu een plek gekregen in zijn huis. Naast de foto’s van zijn beide ouders en het dierbare zakhorloge van zijn vader. Later, wanneer het zover is, wil hij de stolp doorgeven aan zijn dochter zodat zij kan beslissen wat ze met de ringen en het toegevoegde goud gaat doen.

Draagbare emoties.

Na het overlijden van haar moeder wou ze van de sieraden van haar moeder een draagbare herinnering laten maken. De ring moest draagbaar, maar wel kleurrijk. Een bijzonder moedig en emotioneel verhaal vertelde ze mij, toen ze de ring kwam ophalen. Over doorzetten, hoop, heel veel liefde en uiteindelijk afscheid moeten nemen. Ze koos in het proces uiteindelijk voor een prachtige combinatie van groene diamant, toermalijn (lichtroze en blauw/groen) en een prachtige zoetwater parel. Daarnaast wou ze graag dat het een echte ‘Kobak’ ring werd en vroeg ze mij of ik granules wou aanbrengen. Aan de binnenkant van de ring staat een persoonlijke tekst gegraveerd welke met de hand gestoken is door de graveur.

Ringen met daarin as verwerkt.

Deze twee zussen hadden elk nog eigen sieraden liggen die ze niet meer droegen en ook waren er nog de beide trouwringen van hun ouders die ze graag wilden hergebruiken. Wat ze ook allebei graag wilden, was het verwerken van de as van hun vader in de ringen. Het begon met het uitzoeken van elk een passende edelsteen en daaromheen hebben we de beide ringen ontworpen. Twee zussen met elk hun eigen wensen en persoonlijkheden. In een van de ringen zijn de diamanten hergebruikt die uit de bestaande sieraden kwamen. Het zijn uiteindelijk twee prachtige en unieke ringen geworden.

ER IS ZO ONTZETTEND VEEL MOGELIJK

Hieronder kunt u losse beelden bekijken van diverse opdrachten die Sarah de afgelopen jaren heeft uitgevoerd. Deze beelden tonen fragmenten, verschillende fases en uiteindelijke foto’s van de sieraden. Heeft u vragen of wilt u een sieraad laten maken, al dan niet met behulp van uw bestaande dierbare gouden sieraden? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak. U bent van harte welkom in haar studio in Beltrum.