EDELSTENEN

Voor Sarah is het heel simpel: een sieraad zónder edelstenen is géén ‘Sarah Kobak’!

Haar liefde voor edelstenen begon al toen ze een klein meisje nog was. De plaatselijke mineralenwinkel was als een schatkamer voor Sarah. Hier was ze uren te vinden en zo startte ze haar eerste collectie ruwe en gepolijste edelstenen.

Die liefde is door de jaren heen steeds groter gegroeid. Zelf zegt zij daarover: “het zijn de kleuren en structuren in edelstenen, die mij zo aantrekken’’ En ook: ‘’ik blijf me verwonderen over het feit dat dit in de aarde is ontstaan’’.

Sarah werkt alleen met natuurlijke edelstenen en niet met hun synthetische varianten.

Favoriete edelstenen:

Toermalijnen en Korund edelstenen (robijn, saffier).

Beide soorten bieden prachtige mogelijkheden in glans, kleur, intensiteit en de insluitsels. Het is steeds weer een zoektocht naar een perfecte balans. Een puzzel waar Sarah dol op is, want zij weet dat als de balans tussen kleur, contrast en slijpvorm goed is, dit een verschil voor het hele sieraad kan maken. Een scherp oog en veel kennis helpt haar bij haar keuze voor de edelstenen en parels voor haar collecties.

Inkopen en uitzoeken van parels en edelstenen is voor Sarah één van haar favoriete momenten, iets waarin zij zichzelf helemaal kan verliezen! Net weer het kleine meisje van weleer. ‘’En steeds valt er weer zoveel meer te leren’’, aldus Sarah.

Parels

Parels veroverden Sarah’s hart pas later in haar carrière. Waarom? Eerlijk gezegd vond ze deze meer bij haar oma horen. Maar gelukkig heeft ze de veelzijdigheid van parels ontdekt en gebruikt ze graag allerlei soorten parels voor haar sieraden. De variatie is kleur en vorm is namelijk veel groter dan enkel de witte Akoya parel. Over parels in al hun vormen en soorten, vertelt Sarah u graag meer in haar atelier.

Op dit moment experimenteert Sarah met doorgazen, inboren en nog veel meer en u kunt zeker binnenkort nog veel meer bijzondere parelsieraden in haar collectie verwachten!

Sarah combineert haar edelsteensieraden graag met granules, kleine gouden bolletjes. Een techniek die zij tot in de puntjes beheerst en die de ring een organische levendige vibe geven. Vindt u edelstenen en parels en de rijke verhalen eromheen fascinerend? Vraag Sarah om u meer te vertellen!