F.A.Q.

1. Is het maken van een sieraad door een goudsmid duurder dan een sieraad kant en klaar in de winkel kopen?

Het laten maken van een sieraad bij een goudsmid zoals Sarah Kobak is niet persé duurder, maar wel waardevoller. Er komt veel kennis en kunde bij kijken en een enorme dosis liefde en aandacht. Sieraden zijn daadwerkelijk authentiek en vaak zelfs uniek of gemaakt in een zeer beperkte oplage.

2. Kan ik ook langskomen om de collectie te bekijken?

Ja! Dat kunt u zeker. U bent van harte welkom om langs te komen in het atelier. Sarah Kobak’s atelier is geopend op afspraak en een afspraak maken doet u eenvoudig zelf via deze website. De koffie en thee staan klaar! U heeft altijd direct met Sarah zelf een afspraak.

3. Wat voor soort diamant gebruikt Sarah? 

Sarah werkt uitsluitend met natuurlijke diamant die op een verantwoorde manier gemijnd zijn. Zij werkt hiervoor met een betrouwbare vaste leverancier.

4. Zijn de sieraden duurzaam gemaakt ? 

De sieraden die bij Sarahj in het atelier gemaakt worden, zijn gemaakt van edelmetalen die ingekocht zijn bij leveranciers die aangesloten zijn bij het ‘Convenant Goud’. Zelf recyclet zij zoveel mogelijk door overgebleven stukjes edelmetaal op te sparen en opnieuw te smelten.

5. Hoe lang duurt het om mijn sieraad bij Sarah te laten ontwerpen en maken?

Het laten maken van een nieuws sieraad duurt ongeveer tussen de 6 en 8 weken. Alles hangt af van de complexiteit en uitvoering die dit sieraad nodig heeft.

6. Zit er garantie op de sieraden van Sarah? 

Wanneer zich onverhoopt een complicatie voordoet na aanschaf van een sieraad neemt u liefst zo spoedig mogelijk contact met Sarah op. Samen met u bekijkt Sarah wat er precies aan de hand is en zoekt daarna altijd naar een goede en snelle oplossing. Sarah is actief lid van de nationale beroepsorganisatie; Federatie Goud & Zilver (FGZ) en is zelf aangesloten bij de klachtencommissie.

7. Ik heb een sieraad cadeau gegeven, maar kan het geruild worden? 

Ruilen kan natuurlijk in het geval het sieraad daadwerkelijk niet naar uw smaak is.

Mits het sieraad in nette ongedragen staat is, kunt u kiezen voor een tegoedbon of direct een nieuw sieraad uitzoeken. Het is leuk om de gever van het cadeau mee te nemen en samen te komen kijken naar iets wat wél bij u smaak past. Helaas is het niet mogelijk om geld terug te krijgen.

8. Help, ik heb een steen verloren, wat nu?

Dat is natuurlijk ontzettend vervelend! Neemt u zo spoedig mogelijk contact met Sarah op, dan zoekt zij direct met u naar een goede oplossing.

9. Kan ik Sarah’s sieraden ook ergens anders kopen?

Nee. Vooral omdat Sarah het contact met haar klanten zo waardevol en persoonlijk wil houden. U kunt haar volgen via Instagram en Facebook en u bent natuurlijk altijd van harte welkom in het atelier in Beltrum.

10. Ik geef een sieraad cadeau, kan ik het in een mooie cadeauverpakking laten inpakken?

Dat kan zeker! Sarah maakt een feestje van uw cadeau (en is blij dat haar cadeau-inpakvaardigheden die ze ooit opdeed bij Parfumerie Douglas, weer kan gebruiken! ).

11. Ik wil trouwringen laten maken, kan dat bij Sarah Kobak?

Ja, u kunt ook uw trouwringen bij Sarah Kobak laten maken. Zo authentiek en persoonlijk krijgt u het nergens en natuurlijk werkt Sarah hierin volledig nar de wensen van het aanstaande bruidspaar. Let op: Sarah heeft geen kant-en-klare collectie trouwringen, maar bezit alle creatieve en technische vaardigheden om prachtige en heel persoonlijke trouwringen te ontwerpen en te maken.

12. Kan ik ook terecht voor reparaties aan mijn sieraden?

Ja, sinds 2024 kunt u ook voor reparaties aan uw dierbare sieraden terecht bij Sarah Kobak.