Over Sarah Kobak

Sarah is juwelen ontwerpster en edelsmid met een grote liefde voor parels en edelstenen. Haar inspiratie haalt zij uit de liefde voor de ‘Wunderkammer’ van de natuur, maar ook uit bijvoorbeeld haar fascinatie voor de wereld van de weelderige haute couture.

Sarah volgde in Nederland haar opleiding tot goudsmid (ROC Zadkine, Schoonhoven) en in het Verenigd Koninkrijk volgde zij de opleiding BA Jewellery Design (U.C.A. Rocherster, UK). Tijdens de opleiding in Engeland viel haar talent op en haar mentoren zagen een mooie toekomst voor Sarah in Engeland.

Sarah keerde echter terug naar Nederland waar ze vol energie al snel haar eigen atelier runde. Na veel creatieve sessies vond zij uiteindelijk haar eigen signature style. “Gewoon ervoor gaan’’ typeert haar nuchtere maar daadkrachtige karakter. Door ‘’gewoon te doen’’ verfijnde Sarah ook haar technische skills. De herkenbare eigen Sarah Kobak stijl is hier het resultaat van. Hoogwaardige materialen, uitstekend vakmanschap en een bijna magisch oog voor schoonheid.

Liefde voor het vak.

De liefde voor het edelsmeden zelf hield voor Sarah niet op bij de tekentafel of werkbank. Ze ontwierp Sarah haar eigen cursussen en workshop en zelfs een Masterclass. Zo gaf ze haar liefde voor het vak en haar kennis door aan haar leerlingen. In 2020 stopte Sarah met haar leercentrum Sier & Raad en richtte zij haar focus volledig op haar eigen werk. Ze ontwikkelde meer collecties en nieuwe ontwerpen met nog meer focus op edelstenen en 18kt goud.

Sarah kan rekenen op veel terugkerende klanten. Want wie eenmaal een sieraad bij een echt vakvrouw koopt, waar zo veel liefde en aandacht is gestoken in het ontwerpen en vervaardigen van een ring or een paar oorbellen, raakt graag daaraan gewend. Het is een vorm van slow consumption of slow luxury, helemaal wanneer Sarah een ontwerp maakt in opdracht (bespoke) of wanneer een klant bestaande dierbare sieraden meeneemt. Samen met u bekijkt Sarah de mogelijkheden om uw bestaande sieraad zo om te toveren dat u het weer met liefde draagt en de herinnering behouden blijft.